17-11 Buenos Aires - Goede afloop

Mijn zus appt ‘s-middags dat mijn vader weer thuis is en dat het al weer een stuk beter gaat dan gister. Gelukkig lijkt het erop dat hij net zo snel herstelt als de vorige keer. Morgen maar even met ze Skypen.

18-11 Buenos Aires - Heel even

Buurman Kaj heeft inkopen gedaan, dus worden we uitgenodigd voor een biertje bij hem aan boord, want ja wat moet je anders met het warme weer. Even later schuiven Werner en Bernhard ook nog aan en is het onverwacht al weer laat voor we terug zijn op Romlea. Dan maar een boterham met gebakken eitje als avondeten, want voor koken vind ik het echt te laat!

19-11 Buenos Aires - Asado

Vandaag is het een vrije dag in Argentinië. Marjolein en Pablo komen naar ons toe voor de BBQ. Ze hebben een lekkere taart meegenomen voor toe. We zitten, net als een heleboel leden van de jachtclub, heerlijk onder de bomen. Wat dat betreft is het wel een prima plek hier. Na de uitgebreide lunch maakt Henk meteen gebruik van de aanwezigheid van Pablo. Hij heeft vanochtend de kotterfok al gehesen en Pablo kan nu mooi helpen bij het hijsen van de genua. Het klusje is zo geklaard. En dan is het al weer tijd om afscheid te nemen van Pablo, Marjolein en mijn toekomstige kleinzoon. Zij gaan volgend weekend een weekje op vakantie en wij hopen tussen nu en twee weken af te steken naar Mar del Plata. Het is een gek idee dat ik ze pas weer ga zien als de baby er is.

    

 

20-11 Buenos Aires - Kriebels

Het is mooi rustig weer vandaag dus hijs ik Henk maar weer eens in de mast. Hij wil checken of het furlingsysteem van het grootzeil nog steeds goed vast zit. Gelukkig is het prima in orde en kunnen we zonder probleem het grootzeil hijsen. Er zijn vandaag al een flink aantal boten onderweg naar Mar del Plata. Er is een prachtig weather window om te gaan, maar wij zijn helaas nog niet klaar. Zo moeten we alle inkopen voor Patagonië nog doen en zijn er ook nog een aantal klusjes die gedaan moeten worden. En het tempo met klussen zit er op dit moment niet echt in. Het is vandaag weer eens flink heet, dus we kunnen niet zo heel veel doen. Nu we zien dat andere boten al onderweg zijn, begint het toch wel te kriebelen.

21-11 Buenos Aires - What else?

Ook vandaag is het weer erg warm. We hebben afgesproken met de andere buitenlandse boten hier in Barlovento om lekker te barbecueën onder de bomen. En dat kan je prima de hele middag volhouden. Pas als het afkoelt keren we terug naar Romlea.

22-11 Buenos Aires - Aan het werk!

Vandaag is de temperatuur gelukkig weer normaal. Henk gaat de wal op voor het regelen van van alles en nog wat en ik ruim maar eens lekker op.

23-11 Buenos Aires - Grote inkopen

Het wordt tijd om de boot te vullen met eten voor Patagonië. We doen dat hier omdat in het zuiden van Argentinië de boodschappen veel duurder schijnen te zijn. We vullen onze kar vooral met veel blikgroenten. Gelukkig is er een redelijke keuze in soorten. Als we straks door Patagonië varen zullen we twee tot drie maanden geen winkel tegenkomen. Voor de eerste weken kunnen we verse spullen meenemen, maar daarna wordt het creatief met blik helaas.

24-11 Buenos Aires - De tweede en derde ronde!

Vandaag doen we een tweede ronde door de supermarkt. En weer zit onze kar tjokvol. Gelukkig heb ik inmiddels voor veel spullen een vaste plek aan boord en weet ik dat ik behoorlijk wat kan wegstouwen. Aan het eind van de middag komen Rufino en Mariu een biertje bij ons aan boord drinken. Zij wonen hier vlakbij. Henk leerde Rufino kennen toen ik in Corrientes was. Rufino is Uberchauffeur, maar was dat niet zijn hele leven. Hij had een importbedrijf en leverde metalen tuinhuisjes aan bouwmarkten in Argentinië. Door de hoge importtarieven en de economische crisis was daar niet veel meer in te verdienen en Rufino wilde een eenvoudiger leven gaan leiden. Hij vindt het geweldig om nu als Uber chauffeur rond te rijden vanwege alle bijzondere mensen die hij ontmoet. Eigenlijk heeft hij een vergelijkbare keuze gemaakt als wij hebben gedaan. Stoppen met wat je al jaren gewend was te doen en het over een andere boeg gooien. Rufino en Mariu nodigen ons uit bij hen thuis voor een asado. We stappen bij hen in de auto en rijden naar hun moderne appartement een paar kilometer verderop. We worden meegenomen naar de slager bij hen op de hoek, waar we natuurlijk met enige verbazing door de slager worden bekeken. Wie heeft Rufino nu dan toch meegenomen? Natuurlijk moeten we de koelcel bekijken waar een halve koe aan een vleeshaak hangt. Het is alsof we jaren terug gaan in de tijd. Dit is nog een slagerij zoals wij die veertig tot vijftig jaar geleden in Nederland ook hadden. We schudden de slager de hand en bedanken hem voor het laten zien van zijn koelcel.

We maken bij Rufino en Mariu thuis kennis met hun zoon Matías. Hij is van dezelfde leeftijd als onze kinderen. Hij is afgestudeerd en werkt, maar woont nog thuis. Dat laatste is heel gebruikelijk in Argentinië. Omdat ze hier vrijwel geen hypotheken kennen, blijven jongeren lang thuis wonen om genoeg geld te sparen om een eerste huis te kunnen kopen.

Rufino steekt de barbecue aan terwijl Mariu ons het appartement laat zien. Het is een gezellig ingericht driekamer appartement. Het wordt ons derde rondje BBQ van deze week en het is supergezellig. De mannen zijn natuurlijk het vlees aan het roosteren terwijl Mariu en ik trouwfoto’s van onze dochters bekijken. We zitten in hetzelfde schuitje, want ook hun dochter woont, net als die van mij, in het verre buitenland. Het is al laat als Rufino en Matías ons weer terug brengen naar Barlovento.

   

 

25-11 Buenos Aires - Plaat voor je kop

Het is vandaag zondag, maar ook dan zijn grote bouwmarkten gewoon open. We hebben nog een aantal dingen nodig die de kleinere ferreteria’s in de omgeving van Barlovento niet hebben. Onze Duitse buren Bernard en Werner gaan met ons mee. We nemen een Uber naar de twintig kilometer verderop gelegen Sodimac bouwmarkt. En daar vinden we helaas ook niet alles wat we nodig hebben. Naast de Sodimac is een supergrote Carrefour supermarkt, waar we ook nog het één en ander inslaan. Behalve etenswaren verkopen ze er ook kleding. Ik zie heren t-shirts die volgens mij geknipt zijn voor Henk. En jawel, een schot in de roos. Hij koopt er meteen vier! En ook nog sokken, korte broeken en een zwembroek. Het kan niet op. Bernard en Werner hadden iets minder tijd nodig bij de Carrefour en staan buiten al op ons te wachten. Ze hebben bij de bouwmarkt onder andere twee grote platen isolatiemateriaal gekocht. We bestellen een Uber en het is nog een flinke uitdaging om twee Duitsers, twee Nederlanders en twee platen isolatiemateriaal in de kleine Ford Fiësta te krijgen. Maar uiteindelijk lukt het! Henk, Bernard en ik zitten op de achterbank met de platen op schoot en tegen het dak van de auto. We zien helemaal niets meer, maar liggen dubbel van het lachen net als de chauffeur:-)

 

 

26-11 Buenos Aires - De derde ronde

Vandaag gaan we voor de laatste ronde boodschappen naar de buurtsuper. Opnieuw hebben we een kar vol boodschappen. De hoofdcassières die de bezorger regelen kennen ons inmiddels!

 

  Terug naar beginpagina