01-08 Buenos Aires - Reisbureau Romlea

’s-Ochtends krijgen we een appje van Walter en Roswitha dat ze goed zijn aangekomen in Colonia en nu wachten op een weergaatje om weer terug te komen. Ik ga aan de slag met het regelen van onze reis naar Salta en Mendoza in oktober. En dat is een behoorlijke klus. Ik regel de vluchten en maak voor Salta een reisplan om de dagen zo goed mogelijk te vullen. Dan begint het gepuzzel om goede accomodaties te vinden. We willen zo goedkoop mogelijk, maar het moet ook goed zijn. Luxe is niet nodig, maar netjes en schoon wel! Eind van de dag ben ik al een eind op weg. Morgen verder!

02-08 Buenos Aires - Ruilhandel

Het is vrijdag, dus een mooie dag om ’s-avonds een biertje te drinken op de club ter verwelkoming van Peter en Petra. Kunnen ze gelijk kennis maken met de andere yachties. Ik stuur een berichtje op de groepsapp en natuurlijk komt iedereen die hier in Barlovento ligt. Als Marja en Henk aanschuiven krijgen ze meteen een tas toegeschoven door Manu en Gaëlle en wij weer een tas van Marja en Henk. Peter en Petra bekijken het met enige verwondering. Tja, het is toch vaak een ruilhandeltje tussen verschillende boten of er komen geleende spullen weer terug. Voor Henk en Marja een mooi klein tankje voor hun dieselkacheltje, dat Manu en Gaëlle niet meer nodig hebben. En voor ons geleende spulletjes weer terug met nog wat films die we uitruilen tegen een aantal van de onze. Het is weer een gezellige avond.

03-08 Buenos Aires - Dichte deur

Omdat de gasslangen van ons fornuis en van de aansluiting op de gasfles vervangen moeten worden, demonteert Henk de bestaande slangen. Zo kan hij precies laten zien in de winkel wat hij nodig heeft. En dus gaan we om een uurtje of half drie op pad naar Henk’s favoriete winkel van Sinkel. Bij de portiersloge zien we Marcelo nog, die uiteraard vraagt wat we gaan doen. "Weet je zeker dat de winkel open is?", vraagt hij terwijl hij op zijn horloge kijkt. "Ja hoor", bevestigt Henk. Hij heeft het nagekeken op internet, ze zijn op zaterdag van twee tot zeven open. We maken een lekkere wandeling er naar toe en vangen zo mooi twee vliegen in één klap. Een mooie wandeling en een nuttig doel. Als we aankomen bij de winkel zien we dat de luiken allemaal gesloten zijn. Hmm, dat is raar. Nou, maandag maar opnieuw dan en we wandelen via de Coto, waar we nog wat wijn in de aanbieding scoren, weer terug naar Romlea. Henk monteert de slangen weer, want anders kunnen we natuurlijk niet koken!

04-08 Buenos Aires - Ouwe troep

"Of we vanavond een borrel komen drinken", zegt Henk als hij terug komt van de Dina Helena. "Ja hoor, prima, maar niet te laat, want ik ga morgen naar Marjolein". Henk is even bij Marja en Henk langs geweest om naar hun furler te kijken. Ze vinden dat hij niet lekker loopt en hebben hem gevraagd even mee te kijken. Henk is het met ze eens, het ding loopt niet zo het hoort, dus stuurt hij Carlos een berichtje of hij tijd heeft van de week langs te komen.

Na de lunch gaan we met de Tren de la Costa een paar stationnetjes verder om een wandeling langs de rivier te maken. We wilden dat al een hele tijd, maar het kwam er niet van. We maken een heerlijke wandeling en struinen over het "antiek" marktje bij het volgende station. De meeste stalletjes hebben behoorlijk wat oude rotzooi, maar er zijn er een paar met best mooi glaswerk en oude serviezen. We kunnen er natuurlijk helemaal niets mee, maar het is wel een lekker gemoedelijk marktje. Het valt ons op dat ook de Argentijnen eigenlijk alleen maar rondstruinen en niets kopen. Even later nemen we de trein weer terug naar Barlovento.

05-08 Buenos Aires - Maandag wasdag

Ik schrik om negen uur wakker. Shit, ik zou proberen op tijd naar Marjolein te gaan, omdat ze even bloed moet prikken. Nou ja, het verkeer is nog niet zodanig rustig dat ik al weg kan gelukkig. Ik sta snel op en zorg dat ik rapido klaar ben om te gaan. Omdat het nog wintervakantie is, kan ik gelukkig lekker op tijd weg. Om kwart voor tien zit ik dan ook in een Uber. Als we bij de Panamericana aankomen hebben we pech. Er is een aanrijding geweest met stilstaand verkeer tot gevolg en dus gaan we, op advies van de Uberapp, het eerste stuk via de colectora in plaats van de snelweg. En dat vinden veel meer mensen een goed idee! Het staat dus ook compleet vast op de ventweg. Nou ja niets aan te doen. We wachten het maar gelaten af. Uiteindelijk ben ik om tien over elf dan eindelijk bij Marjolein. Arme kind heeft nog niks gegeten of gedronken omdat ze nuchter moet prikken.

Als ze terug is gaan we eerst maar eens lunchen en daarna op stap om boodschappen te doen. Milo gaat lekker in de draagzak en dat vindt hij helemaal het einde. Het kleine mannetje kijkt buiten zijn ogen uit, maar valt na een tijdje natuurlijk heerlijk in slaap.

Uiteraard heb ik ook vandaag weer een tas vol wasgoed meegenomen, het is tenslotte maandag haha. De terugrit ’s-avonds verloopt gelukkig weer eens vlekkeloos.

06-08 Buenos Aires - Verzekeringsperikelen

Vandaag staat in het teken van bootverzekeringen. Bijna alle jachten hebben hun verzekering via een welbekende verzekeringsagent uit Duitsland lopen en wij dus ook. Een zeiljacht voor een wereldreis verzekeren is nogal lastig, omdat er bijna geen verzekeraars zijn die dit doen. Voor ons vertrek hebben we dit natuurlijk goed geregeld, want je wilt onderweg niet voor verrassingen komen te staan. Alleen is er inmiddels een probleem. Waar eerst nog het complete gebied dat in ons reisschema staat te verzekeren was, zijn de spelregels inmiddels eenzijdig gewijzigd en verzekeren ze het onderste deel van Zuid-Amerika niet meer, inclusief de Falklands. En laat dat nu net het gebied zijn, waar wij straks naar toe gaan. Het is een erg vervelend probleem waar we nu allemaal tegenaan lopen. We hopen nu maar dat ze zich aan de eerder gemaakte toezeggingen gaan houden. Henk gaat er in ieder geval mee aan de slag.

07-08 Buenos Aires - Hulptroepen

Vlak voor de lunch krijg ik een berichtje van Peter. Oka staat inmiddels op de kant en hij vraagt of één van ons even zou kunnen helpen vertalen. Maar natuurlijk willen we dat en dus gaat Henk naar de kant. Jaja, in het land der blinden…. Even later komt Henk terug met de beide Duitsers en gaan hier de kasten open. Henk leent ze een schuurmachine en wat gereedschap. De Oka is maar een kleine boot en Peter heeft natuurlijk wel gereedschap bij zich, maar dingen als een schuurmachine natuurlijk niet. Ze wilden het antifoulen van de boot eigenlijk uitbesteden, maar ze krijgen een offerte waar ze niet echt blij van worden en besluiten het dan toch maar zelf te doen. En gelijk hebben ze!

08-08 Buenos Aires - Koffietijd

"Hebben jullie tijd voor koffie?", vraagt Marja via de WhatsApp. We overleggen even, want we hebben een hoop te doen vandaag. Henk wil verder in de verzekeringen duiken en ik moet aan de slag met het verder regelen van onze reis. Het gedeelte voor Salta is helemaal klaar, maar Mendoza moet ik nog doen. Nou vooruit, een bakje koffie moet toch kunnen, anders begint het nog op werken te lijken zeg!

09-08 Buenos Aires - Miserabel dagje

Regen, regen en nog eens regen vandaag. Geen plensbuien, maar van die heerlijke druilregen zoals we dat in Nederland kennen. Gelukkig is het begin van de avond weer droog, zodat we niet nat regenen als we in Gauchita stappen voor de wekelijkse borrel met de andere buitenlandse bootjes. Het wordt natuurlijk weer een gezellige avond, waarin volop wordt bijgepraat over de afgelopen week.

10-08 Buenos Aires - Praatjesmakers

"Jeetje, het is al weer half zes zeg! Niet te geloven!" roep ik uit als onze gasten zijn vertrokken. We gaan vandaag om half twee op pad voor onze boodschappen en komen in de supermarkt Mariana tegen, onze Argentijnse vriendin met Schotse roots. Natuurlijk maken we een uitgebreid praatje en nodigen we haar opnieuw uit langs te komen voor een kop thee aan boord van Romlea. Verder is het druk in de supermarkt want er zijn veel aanbiedingen vandaag en daar maken de Argentijnen natuurlijk ook graag gebruik van.

Op de terugweg komen we Walter en Roswitha tegen die net op weg gaan naar de supermarkt, dus het volgende praatje. We lenen onze "Bonuskaart" van de lokale supermarkt aan ze uit, zodat ze ook kunnen profiteren. En dan snel op weg naar Gauchita. En wie willen er net uit Gauchita stappen? Carlos en zijn zoon, dochter en kleinzoon. En dat gaat natuurlijk zo maar niet. Hup, stap maar weer in en op naar Romlea. De jongelui vinden het helemaal fantastisch aan boord. "Wat een ruimte! Het lijkt wel een klein appartement!". Dat hebben we vaker gehoord haha. Tja, dan is het zomaar half zes ineens!

11-08 Buenos Aires - Een boot vol visite

Vandaag komen Oscar en Griselda koffie drinken en natuurlijk hebben we ook Walter en Roswitha uitgenodigd. Roswitha heeft heerlijke cakejes gebakken en wij zorgen voor de koffie en thee. En, op zijn Argentijns, het bezoek komt natuurlijk anderhalf uur later dan verwacht pas aan boord. Als de dienst van Marcelo erop zit om twee uur, schuift hij ook gezellig aan en is het volle bak op Romlea. We komen niets te kort, want Griselda heeft ook nog een heerlijke zelf gebakken cake meegenomen. Uiteraard moet, ook nu weer, de boot uitvoerig bekeken worden. En wat heerlijk dat we inmiddels een aardig mondje Spaans verstaan en spreken! Het is een supergezellige middag.

  

 

12-08 Buenos Aires - Vrije val

Gister waren er voorverkiezingen in Argentinië als voorbereiding voor de verkiezingen in oktober. De huidige president, Macri, heeft een groot verlies geleden en de Peronisten hebben flink gewonnen. Een direct gevolg daarvan is dat vandaag de koers van de peso enorm is gekelderd. De peso is in een zogeheten vrije val terecht gekomen. Kreeg je gister nog één euro voor zo’n vijftig peso, vandaag eind van de dag is dat ongeveer zestig peso. In de ochtend is het zelfs eventjes negenzestig peso geweest. Het lijkt erop dat de koers nu stabiliseert, maar dat weten we morgen pas echt. Voor ons betekent het dat Argentinië weer een stuk goedkoper is geworden, maar voor de Argentijnen zelf is het natuurlijk een ramp. Het betekent opnieuw een flinke knauw voor de Argentijnse economie, die al heel zwak is.

13-08 Buenos Aires - Reisbureau Romlea vervolg

Door alle drukte is deel twee van onze reis, naar Mendoza, nog steeds niet gepland. Dus ben ik sinds gisteravond opnieuw druk aan de slag om me te verdiepen in alle bezienswaardigheden en te kijken welke overnachtingsmogelijkheden er zijn. Ook voor dit deel gaat er weer ontzettend veel tijd zitten in het zoeken naar een goede, maar goedkope, huurauto en overnachtingsmogelijkheden onderweg. Einde dag ben ik bijna klaar. Ik wacht nog op het antwoord van een bedrijfje dat ik een paar vragen per mail heb gestuurd. Afhankelijk van het antwoord, wordt dat nog een leuke activiteit. Wat het dan is? Tja, dat vertel ik lekker niet, want anders is het voor Henk geen verrassing meer!;-)

14-08 Buenos Aires - Koning winter

Het is de afgelopen dagen prachtig weer, maar wel flink koud. Koning winter is teruggekeerd, nadat we eerder al een flink aantal lekkere lentedagen hebben gehad. Tja, het is natuurlijk ook gewoon nog winter hier, maar van ons mag het echt wel wat warmer worden. Het is zelfs te koud om ’s-middags buiten te zitten als we het zonnetje in de kuip hebben. Ons kacheltje brandt de hele dag om het binnen aangenaam te houden.

15-08 Buenos Aires - De fotograaf

"Er is iemand bij de poort voor jullie, een fotograaf", zegt Marcelo die hiervoor speciaal naar Romlea is gevaren met Gauchita. Henk en ik kijken elkaar niet begrijpend aan. Omdat het bezoek onaangekondigd is, gaat Henk met Marcelo mee naar de kant. Wat dat betreft komt er niemand zomaar het terrein op hier. Als je niet bent aangemeld als bezoek, wordt eerst geverifieerd of degene voor wie je komt jou ook kent. Omdat wij niet direct herkennen wie het zou moeten zijn, gaat Henk dus mee naar de kant. En dan hoor ik vanaf de kant "Buen dia! Bon giorno!". Aha! Dat kan er maar eentje zijn. Raúl! We kwamen hem vorige week tegen tijdens één van onze wandelingen naar de rivier en hebben daar een praatje met hem gemaakt. Hij was boten op de rivier aan het fotograferen en stond erop een foto van ons te maken. Raúl is arts in een particulier ziekenhuis in Buenos Aires en van oorsprong Italiaans.

Natuurlijk nodigen we hem uit voor een kop koffie aan boord van Romlea. Wij vinden het helemaal geweldig dat hij zomaar aan komt waaien. Hij spreekt heel duidelijk Spaans, dus voor ons weer een mooie gelegenheid om ons Spaans te oefenen. Natuurlijk hebben we het ook over de kinderen en als hij hoort waar Pablo werkt, blijkt dat hij de eigenaar van dat bedrijf goed kent. Raúl woont hier niet zover vandaan, vlak bij El Lazo, waar we waren voor de rodeo. Hij heeft helaas niet heel veel tijd, want hij moet weer naar zijn werk. Als hij in Gauchita stapt hoor ik hem met Marcelo al over El Lazo praten. Het is een heel klein wereldje in deze grote stad!

    

 

Ik ga snel aan de slag met het maken van tiramisu voor het diner vanavond bij Walter het Roswitha aan boord. Het wordt volle bak want ze hebben alle cruisers uitgenodigd. Maar wel supergezellig natuurlijk!

    

 

16-08 Buenos Aires - Beetje brak

Ondanks dat het niet echt laat is geworden gisteravond, zijn we vandaag toch wel een beetje brak. Want ja, bij lekker eten hoort natuurlijk ook een lekker wijntje of twee, drie, vier….

Ondanks dat gaat ons wekelijks biertje op de club vanavond natuurlijk ook gewoon door. We houden het bij eentje;-)

17-08 Buenos Aires - Wat in het vat zit…

"De lunch gaat niet door hoor", zegt Henk. Roberto had ons vandaag uitgenodigd voor de lunch samen met Henk en Marja van de Dina Helena, maar Henk krijgt een berichtje dat ze het vandaag niet georganiseerd krijgen. Het wordt in plaats daarvan morgen. Wij vinden het prima. Helaas wel zonder de Dina Helena want die vertrekken morgen naar Iguazu.

Ondertussen is Marc aangekomen in Buenos Aires voor een bezoek van twee weken aan zijn zus, zwager en neefje en ons natuurlijk.

18-08 Buenos Aires - …verzuurt niet

Vandaag gaan we alsnog lunchen bij Roberto, Lucas en Carolina. Het wordt een gezellige boel want de ouders van Carolina en haar halfzus met twee kinderen schuiven ook aan. Ze hebben heerlijk eten gemaakt en het is het is opnieuw heel gezellig. Uiteindelijk proberen Henk en ik op aandringen van Roberto en Lucas toch nog een keer het nationale drankje hier, mate. We hebben het al eerder geproefd en vinden dat het naar hooi smaakt en niet lekker. Roberto en Lucas beweren echter dat de Yerba die zij gebruiken wel lekker is. Ze voegen behalve de Yerba ook nog citroenmelisse toe en het is inderdaad een heel andere smaak dan we eerder hebben geproefd. Dit vinden we wel lekker!

 

 

19-08 Buenos Aires - Alweer feest

Het is vandaag maar weer eens een nationale feestdag. Daar zijn er veel van hier in Argentinië. Vanochtend komt de regen met bakken naar beneden net als afgelopen zaterdagochtend. Gelukkig duurt het nooit lang en ’s-middags schijnt het zonnetje dan ook al weer.

20-08 Buenos Aires - Weerzien

Zodra de files zijn opgelost neem ik een Uber naar Marjolein. Ik heb er extra veel zin in, want ik ga Marc ook weer zien na iets meer dan zeven maanden! Het is heel bijzonder om mijn kinderen en kleinkind hier bij elkaar te hebben. ’s-Middags gaan we gezellig in de buurt bij Marjolein iets drinken met een lekker gebakje erbij. Marc gaat ’s-avonds mee naar Romlea en blijft een paar dagen logeren.

21-08 Buenos Aires - Het bloed kruipt

Marc heeft bij een eerder bezoek aan Buenos Aires de bezienswaardigheden van de stad zelf al gezien en dus nemen we hem deze dagen vooral mee op tripjes hier in de buurt. Omdat het vandaag een koude dag is, wandelen we in de omgeving en lopen we natuurlijk langs het voetbalstadion van de voetbalclub van Tigre. Uiteraard informeert Marc naar kaartjes voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Tigre, want voetbal is zijn grote passie. Een kaartje kan hij echter pas op de dag van de wedstrijd kopen. Maar hopen dat er dan ook nog kaartjes zijn voor hem.

22-08 Buenos Aires - Rondje Tigre

Het weer vandaag ziet er prima uit, dus gaan we met de Tren de la Costa naar Tigre. We wandelen langs de rivier en lunchen lekker aan een tafeltje buiten met uitzicht op één van de vele roeiverenigingen die Tigre rijk is. De mannen bestellen elk een biertje en ik drink wel een glaasje met ze mee. Dat is maar goed ook, want ze krijgen ieder een fles met een liter bier!

23-08 Buenos Aires - Langslaper

Onze gast slaapt vandaag flink uit, dus nemen wij de gelegenheid te baat om de was te doen en boodschappen te halen. Als we terug komen aan boord is Marc druk bezig met de afwas. Fijn! We lunchen en gaan dan op weg met de Tren de la Costa de andere kant uit, naar Olivos. We wandelen langs de rivier en hebben vanuit daar een prachtig zicht op het centrum van Buenos Aires. Helaas is het rommelmarktje niet geopend, maar dat mag de pret niet drukken.

Het is al weer vrijdag, dus om acht uur gaan we naar de club voor ons wekelijkse cruisersbiertje en maakt Marc kennis met onze zeilvrienden.

24-08 Buenos Aires - Familie compleet

Vandaag hebben we de familie compleet want Marjolein, Pablo en Milo komen naar Barlovento voor een gezamenlijke lunch. Het zit tjokvol in het clubrestaurant en het is gezellig. Na de lunch wandelen we nog een beetje over het clubterrein en neem ik natuurlijk de gelegenheid te baat om foto’s te maken. Het is maar de vraag wanneer er weer zo’n gelegenheid komt waarbij we allemaal bij elkaar zijn.

Aan het begin van de avond vertrekt het hele spul inclusief Marc, die weer bij zijn zus en neefje gaat logeren.

            

 

25-08 Buenos Aires - Bijzonder uitje

"Ik kwam helemaal tot rust daar op die boerderij", concludeert Henk als we terug zijn op Romlea na een bijzondere dag. "Ja heerlijk hè, even die stad uit!".

Om half acht gaat de wekker en staan we op. Lekker vroeg voor een zondag, maar er staat dan ook wat op de planning. We gaan samen met de Aloma en Dina Helena met Marcelo en Vida naar Lujan om daar de basilica te bekijken. Rond negen uur stappen we in twee Ubers die ons naar het huis van Marcelo en Vida brengen. Vanaf daar gaan we met twee auto’s naar Lujan. De kathedraal trekt vele Argentijnse toeristen en pelgrims, maar gelukkig valt de drukte vandaag mee. Voor we de kathedraal bekijken, bezoeken we eerst een automuseum. Naast de auto van voormalig president Peron en de Pausmobiel, zien we ook een oude Peugeot met zowaar een Nederlands kenteken.

         

 

Dan gaan we door naar de kathedraal. Een neo-gotisch gebouw met twee torens uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Voor de Argentijnen een bijzonder gebouw, maar voor ons verwende Europeanen stelt het allemaal niet zoveel voor. Na het bezichtigen van de kathedraal is het tijd voor de lunch, pizza met bier. Marcello heeft net voorgesteld om ook nog naar de campo (platteland) te gaan. Hij heeft daar een kleine boerderij samen met vier vrienden. Het is maar zeventig kilometer vanaf Lujan, dus niet zo ver rijden. Wat hij er echter niet bij verteld is dat een groot deel van de route over zandwegen gaat, dus we zijn wel even onderweg!

      

 

Er woont een familie in de kleine boerderij, die de boel bestiert. Vol trots worden we rondgeleid over het terrein. We zien honden, paarden, koeien, varkens, kippen en ganzen. Er is geen stromend water. Het grondwater wordt met een ouderwetse pomp opgepompt. Ondanks dat het zondag is, is het kennelijk wasdag vandaag, want we zien een groot vat met heet water en de was wappert aan de waslijnen. Heet water maken ze hier door een houtvuur onder het vat te stoken. We horen ook een generator draaien om de boerderij van stroom te voorzien. Hoe primitief het ook is, er is wel internet! Kennelijk is dat een belangrijkere vereiste dan stromend water.

               

 

Na een uurtje gaan we weer op weg naar Buenos Aires, waar we twee en een half uur later neerploffen op de bank bij Marcelo en Vida. We drinken nog een biertje en eten er heerlijke, door Marcelo zelf gemaakte, droge worst bij. Moe en voldaan stappen we even later weer in een Uber die ons in een half uurtje naar Barlovento brengt.

26-08 Buenos Aires - Huiswerk

Na een drukke week, is het vandaag tijd om het huiswerk een beetje bij te werken. Ik loop achter met de blog en er zijn weer geweldig veel foto’s die getagd moeten worden. Dat laatste is altijd veel werk, want ik maak nu eenmaal heel veel foto’s. Niet doen is geen optie, want dan weten we als we terug komen van onze reis echt niet meer waar welke foto’s ook maar weer genomen zijn. Henk begint met het schrobben van het dek. Niet echt zijn hobby, maar ook die klus is echt weer broodnodig. Het dek wordt hier ontzettend vies, omdat we langs een boomwal liggen. De meeste Argentijnen laten dan ook regelmatig hun boot schoonmaken. Laten schoonmaken? Jazeker! Anders dan in Nederland zijn mensen die hier een boot kunnen betalen meer dan gemiddeld rijk. Als er werk aan de boot moet gebeuren, doen ze dat vrijwel nooit zelf. Ze laten alles doen, dus ook het schoonhouden van hun bezit. Tja, wij arme sloebers moeten het helaas gewoon zelf allemaal doen;-)

27-08 Buenos Aires - Werk aan de winkel

Het is heerlijk weer vandaag, dus de was wappert al weer aan de lijn. Henk begint met een klus in de lazaret, die hij al een tijdje wil doen. De afvoer van regen- en buiswater in de lazaret is eigenlijk niet goed aangelegd, waardoor we vrijwel altijd water binnen krijgen. Dat moet anders kunnen. Het achterdek staat vol met alle spullen die uit de lazaret komen, zodat Henk er bij kan. De kajuit is inmiddels weer een werkplaats.

Voor mij is er een belasting uitzoek klus. Tja, je kunt wel op reis zijn, maar sommige dingen gaan gewoon door.

28-08 Buenos Aires - We zwoegen door

Alle bootklussen vallen altijd weer tegen. Zo ook de lazaretklus. Henk is er ook vandaag weer druk mee. Behalve mijn belastingpuzzel oplossen, moet ik ook aan de slag met pensioenperikelen. Dat laatste is helemaal een ingewikkelde puzzel, waar ik de lezer verder niet mee zal vermoeien. Het is voor mij al vermoeiend genoeg!

Tegen vier uur krijg ik een berichtje van Marja van de Dina Helena met de vraag of we aan boord zijn. Ja hoor, dat zijn we. Wat blijkt, ze zijn vergeten dat ze de watertanks aan het vullen waren en zijn op pad gegaan, zonder de kraan weer af te sluiten. Of ik dat alsnog zou willen doen, anders loopt de boot vol water. Kennelijk hebben ze geen overloop naar buiten, zoals wij dat hebben. Als ze twee uurtjes later weer terug zijn, blijkt dat de tank toch behoorlijk is overgelopen en ze een aardige hoeveelheid water in de boot hebben staan. Dat had nog aardig fout kunnen lopen.

29-08 Buenos Aires - Een dag als andere

Henk klust lekker door en ik ook.

30-08 Buenos Aires - Al weer vrijdag

Henk klust nog steeds lekker door en ik ga op pad voor de boodschappen. In de supermarkt treft ik Alejandro en Paula, die mij spontaan een lift aanbieden terug naar Barlovento. Ah, das mooi. Sla ik meteen wat extra spullen in!

De week is omgevlogen. Marc komt vandaag opnieuw bij ons logeren. Hij arriveert aan het eind van de dag en gaat natuurlijk ook weer mee naar de wekelijkse borrel in het clubhuis.

31-08 Buenos Aires - Afscheid

Marcelo komt even langs met Gauchita. Zo nu en dan komt hij even langs voor een praatje, maar dit keer komt hij met een cadeau voor Henk. Een prachtige Club Velero Barlovento jas! "Un regalo para ti!". Oftewel een cadeau voor jou! Natuurlijk trekt Henk de jas meteen aan en bedankt hij Marcelo voor het mooie cadeau.

"Ik kom na het voetbal niet meer terug naar hier hoor", zegt zoonlief als hij eindelijk zijn bed uit is. Marc gaat vanmiddag naar een voetbalwedstrijd. Tigre tegen Old Boys. Het stadion is op loopafstand van Barlovento. Om half één vertrekt hij naar de kant in Gauchita. Ik ga met hem mee en loop een stukje met hem op. Dan is het toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Nog een laatste dikke knuffel en dan gaat hij weer. We zwaaien tot we elkaar niet meer kunnen zien.

Om één uur begint de wedstrijd. Omdat de wind onze kant opstaat horen we het publiek luid en duidelijk. Het lijkt erop dat Tigre twee keer scoort en dat blijkt inderdaad zo te zijn als we de uitslag horen na de wedstrijd. "Het was een mooie beleving", vindt Marc als ik hem via WhatsApp vraag hoe het was.

In de loop van de middag ga ik opnieuw op pad voor boodschappen, terwijl Henk verder aan zijn lazaretklus werkt. Zoals het nu lijkt, kunnen we maandag vertrekken naar Uruguay voor onze visa run. Er komt een mooi weergat aan.

 

  Terug naar beginpagina