FAQ

 

Hieronder vindt je een aantal vragen en antwoorden op veel aan ons gestelde vragen. We vullen deze lijst zo nu en dan weer aan. Voor (zee)zeilers zijn een aantal vragen open deuren, maar voor veel niet-zeilers zijn sommige zaken totaal onbekend.

 

 1. Waarom is jullie website zo simpel, dat kan toch allemaal veel mooier tegenwoordig?

  De reden daarvoor is heel eenvoudig. Voor het bijwerken van de site hebben we een snelle en stabiele internetverbinding nodig. Laten we dat nu vrijwel nergens hebben. We zijn vaak afhankelijk van trage WiFi in havens of restaurantjes of dure mobiele internetverbindingen. Kortom, hoe simpeler onze site, hoe minder we moeten uploaden, hoe beter het is.

 2. Waarom staan de foto’s in klein formaat in de blog?

  Dat heeft dezelfde reden als het antwoord op vraag 1.

 3. Hoe is het nu om altijd vakantie te hebben?

  Het is misschien moeilijk te geloven, maar we zijn zeker niet op vakantie. We zijn op reis met ons schip en dat is gewoon heel hard werken. Alles wat thuis geen enkele moeite kost, is onderweg iedere keer een uitdaging die veel tijd kost. Dat kun je ook terug lezen in onze blog.

 4. Is het eng op zee?

  Nee, wij vinden het niet eng op zee. We weten wat we doen en mijden slechte weersomstandigheden. En we zijn zelfredzaam.

 5. Hoe doen jullie dat dan ‘s-nachts als je onderweg bent?

  Dan varen we gewoon door. Voor ons maakt het geen verschil of het nu dag of nacht is. We hebben alle instrumenten aan boord om ook ‘s-nachts te kunnen zeilen.

 6. Hoe doe je dat dan met slapen als je ‘s-nachts op zee bent?

  We draaien wachten. Als de één slaapt, zeilt de ander. Als er veel werk gedaan moet worden dat niet kan wachten, maakt degene op wacht de ander wakker om te helpen. Gelukkig komt dat alleen zo nu en dan voor.

 7. Kun je goed slapen op zee? Rol je niet uit je bed?

  Dat hangt erg af van de zeegang. Als er hoge golven zijn of als we op de motor moeten varen, is het wel eens moeilijk om in slaap te vallen. Maar meestal slapen we dan toch meer dan we zelf denken. Om te voorkomen dat we uit bed vallen spannen we een slingerzeil.

 8. Zijn jullie wel eens zeeziek?

  Nee, gelukkig niet. Henk heeft helemaal nooit ergens last van en Thea moet de eerste dag tot twee dagen een beetje opletten niet te lang onderdeks te zijn omdat ze anders misselijk wordt. Snel weer naar buiten en naar de horizon kijken helpt dan.

 9. Hoe weet je nu waar je bent op zee?

  Daarvoor gebruiken we digitale zeekaarten op onze plotter en iPad en GPS. Op basis van de GPS gegevens "weten" onze plotter en iPad exact waar we zijn en wij dus ook.

Heb je een vraag die hier nog niet staat vermeld, stuur ons dan een mailtje via de link (envelopje) op de homepage.

 

 Terug naar beginpagina